fredag 22 juli 2016

En liten titt på sortimentet

Bokcaféets personal vill önska alla en fin semester med en liten titt på delar av årets sortiment (foton av Titti Westberg).

Vår klassiska kalastårta har en lätt sockerkaksbotten med krispigt marängtäcke i två lager med grädde emellan. Den kan serveras med vilken frukt eller bär som helst, men vi föredrar lite syrligare varianter. På bilden syns en tropisk variant med nektarin.

 

Den här mintchokladmoussen är en favorit hos många som äterspecialkost. Den är gluten- laktos- och äggfri och görs på soyagrädde, veganchoklad och mintextrakt. Den får en silkig, krämig textur som är mycket mäktig och rik.


Chokladbakelserna finns i två varianter: en chokladfondantbotten med hela chokladbitar och en med vit choklad och lemon curd. Dessa bakverk är stående favoriter som återkommer år efter år. Försöker vi ersätta dem med andra så kommer genast förfrågningar från våra kunder och vips så får vi återinföra dem! Längst till höger i bild syns också en gästspelande bakelse med vit choklad och hallon, som serverades med grädde och färska hallon.

 

Vår storsäljare är även denna säsong räksmörgåsarna. De görs med färska räkor på lyxtékaka eller mörkt bröd, och vi kan även göra på glutenfritt bröd efter beställning. Under juli månad brukar vi sälja en smörgås i minuten.

 

Många köper frozen cheesecake istället för glass under sommaren, och vi kan hålla med om att den är ett bra alternativ! Frisk och kall kräm, med kryddig kakbotten och sedan en rejäl spegel av hallonsås ovanpå kombinerar allt man vill ha i ett bakverk en varm sommarkväll.

 

Bountykakan är ny för säsongen och bästa kompis med en favorit från tidigare år - snickerskakan. Den har en saftig kokosfyllning och ett yttre lager är mörk, smakrik choklad. 

 

En nutella-semi fredo kombinerar lekfullheten hos barnens favorit Nutella, med den ultimata vuxenglassen. Konsistensen är krämigare än hos en vanlig hårdglass - nästan som ett mellanting mellan glass och mousse. På bilden serveras fredon med ett kex med nötcreme, mynta och physallis.

 

På bilden syns årets kanske sötaste bakverk i dubbel bemärkelse: vår geléhallon panna cotta. Den har snabbt blivit barnens nya favorit och smakar mycket precis som ett gelehallon. I personalen skämtar vi också om att det är vår rosa bandet-panna cotta fast i juli istället för i oktober. För mer rosa blir det inte!

Hoppas ni gillade våra bilder, och kom ihåg att vi inte ens visat upp hälften av vad vi har på fikabuffén i vanliga fall. Vi har ju också glass, bullar, morotskaka, smörgåsar på hembakt bröd, pajer av olika slag, kolatosca, vinbärskaka, chiapudding, chokladbollar och en massa mer! Hoppas vi ses på onsdag.